Horní Malá Úpa - Rekonstrukce penzionu Grizzly

Cílem architektonického řešení je stávající objekt složený z postupných přístaveb vizuálně zjednodušit a zároveň zvětšit jeho užitnou plochu. Navýšením hlavní hmoty je docíleno toho, že se jednoznačně oddělila od přístavků, se kterými původní objekt splýval. Tento efekt je ještě podpořen materiálovým řešením fasád, kdy celá hlavní hmota je jednotně obložena dřevem, zatímco přízemní přístavby jsou obložené kamenem. Architektonickým prvkem doplňujícím stávající hlavní zaoblené průčelí je mohutný pilíř podpírající přesah střechy, který vynáší jediný balkón na úrovni druhého podlaží.

V přízemí jsou umístěny vstupní prostory, jídelna, kuchyň a malé wellness. Ve druhém podlaží je navrženo šest pokojů mezonetového typu. Koupelny jsou umístěny na tomto podlaží, ve třetím podlaží vestavěném v krovu jsou umístěny pouze ložnice.

investor: soukromá osoba architektonický návrh: Ing. arch. Michal Rosa
stupeň PD: architektonická studie interiéry: AR:
datum PD: 2014 - 2015 realizace: ST: PBŘ: EL:
vizualizace: Ing. arch. Jan Pajurek   ZT, UT, VZD, plyn, inženýrské sítě: