Janské Lázně - Rodinný dům na srázu

Rodinný dům na jižním úbočí Černé Hory v Krkonoších je navržen v tak prudkém svahu, že vstup je umístěn až v jeho třetím podlaží. Lávka, po které se do domu vchází, navazuje na parkovací stání a ještě umocňuje výšku domu. Rozdělení domu do tří podlaží má tři důvody. Prvním je již zmíněný strmý svah, v němž je dům osazen, druhým je velmi nízké procento zastavěnění řešeného pozemku a třetím je rozdělení domu do tří provozních celků.

Janské Lázně jsou v Krkonoších poměrně výjimečné městským typem architektury a vtomto duchu bylo i přání investora. Dům je obložen lícovými cihlami v kombinaci s dřevěnými okenicemi.

 

investor: soukromá osoba architektonický návrh: Ing. arch. Martina Rosová
stupeň PD: architektonická studie interiéry: - AR: -
datum PD: 2016 realizace: - ST: - PBŘ: - EL: -
vizualizace: Ing. arch. Jan Pajurek   ZT, UT, VZD, plyn, inženýrské sítě: -