Malšovice - Dvougenerační dům

Rovinatý pozemek na okraji Malšovic si pro společné bydlení vybraly dvě generace jedné sportovně založené rodiny. Dům obsahuje dvě bytové jednotky a společné zázemí. Důraz je kladen zejména zachování intimity každého z bytů a na dostatek úložných prostor pro sportovní vybavení.

Menší bytová jednotka je osazena na úrovni terénu a je tedy bezbariérová. Druhá bytová jednotka je dvoupodlažní. Její prostor je o 65 cm vyzdvižen nad okolní terén. Tím je dosaženo výškového oddělní venkovních teras, zkrácení schodiště do ložnicové části a také lepší dostupnost sklepa, který je pod obytným prostorem umístěn.

Poměrně členitá hmota tomu je zarovnána dvěma mohutnými markýzami. Severní markýza kryje vstup do domu a dvě venkovní parkovací stání. Světlá výška pod ní je taková, aby pod ní mohlo zajet auto s koly na střeše nebo camper. Druhá markýza zastřešuje a propojuje obě terasy na jižní straně domu. Bílé fasády jsou doplněny obkladem na meziokenních pilířích.

 

investor: soukromá osoba architektonický návrh: Ing. arch. Michal Rosa
stupeň PD: architektonická studie interiéry: - AR: -
datum PD: 2017 realizace: - ST: - PBŘ: - EL: -
vizualizace: Ing. arch. Jan Pajurek   ZT, UT, VZD, plyn, inženýrské sítě: -