Pec pod Sněžkou - Rekonstrukce hotelu Hnědý Vrch

Třípodlažní podnož stávajícího hotelu propojuje tři dominantní pět podlaží vysoké obytné věže. Stávajících 32 pokojů bude přeměněno na deset bytových jednotek, z nichž čtyři jsou navrženy jako mezonety. stávající hmota hotelu je doplněna pouze přístavbou čtrnáct metrů dlouhého bazénu a ve svahu zapuštěných stání pro deset automobilů.

Navržené architektonické řešení rozvíjí původní koncept tří architektonicky dominantních obytných věží. Průčelí věží jsou v maximální míře prosklená, čímž je dosaženo nejen většího uživatelského komfortu v interiéru, ale dochází tím i k odlehčení hmoty věží. Nově je členění věží doplněno zavěšenými balkóny. Nadzemní podlaží věží jsou oplechována šablonami z hliníkového plechu. Podzemní podlaží je opatřeno betonovou stěrkou.

 

investor: TJB a.s. architektonický návrh: Ing. arch. Michal Rosa
stupeň PD: architektonická studie interiéry: - AR: -
datum PD: 2017 realizace: - ST: - PBŘ: - EL: -
vizualizace: RealViz.   ZT, UT, VZD, plyn, inženýrské sítě: -