Pec pod Sněžkou - Rodinný dům na Pláni

Dům osazený v jižním svahu Velké Pláně vychází z jednoduché hmoty s obdélníkovým půdorysem a sedlovou střechou. Tento základní tvar je modelován zapuštěním terasy v jihozápadním nároží a přístřešku pro auta, kde na úrovni prvního nadzemního podlaží vzniká podél východního průčelí průhled domem. Kompozici dotváří pilíře nesoucí balkón a pultové vikýře.

Materiálové řešení je založeno na přiznaných přírodních materiálech. Podnož domu a východní štítová stěna jsou navrženy z pohledového betonu. Nadzemní podlaží jsou navržena jako dřevostavba z masivních trámů, které se vizuálně uplatní v exteriéru i v interiéru. Tyto dva materiály doplňují hliníková okna a střešní krytina z falcovaného hliníkového plechu, obojí v šedé barvě.

Do domu se vstupuje na úrovní prvního nadzemního podlaží. Na prostorné zádveří navazuje lyžárna a schodišťová hala. Z ní je přístupná kuchyně s jídelnou a obývací pokoj. Apartmán rodičů a dva dětské pokoje s vlastní koupelnou jsou navrženy ve druhém nadzemním podlaží. V suterénu je umístěna sauna a dva hostinské pokoje.

investor: soukromá osoba architektonický návrh: Ing. arch. Michal Rosa
stupeň PD: architektonická studie interiéry: - AR: -
datum PD: 2019 realizace: - ST: - PBŘ: - EL: -
vizualizace: Ing. arch. Jan Pajurek   ZT, UT, VZD, plyn, inženýrské sítě: -