Říčany - Rodinný dům Feng Shui

Posouzení z pohledu Feng Shui a Vástu Šástra pro podlouhlou parcelu s orientací východ západ pro stavebníka zpracoval Ing. arch. Mikoláš Bělík. Posouzení, které se spolu s provozním a uživatelským zadáním rodiny stalo podkladem pro návrh domu, obsahovalo vymezení směrů a sektorů pro zahradu, umístění domu na pozemku i základní vnitřní uspořádání domu.

V části pozemku přiléhající k ulici je navržen přízemní objekt obsahující garáž, sklad a byt prarodičů. Tento objekt chrání vlastní rodinný dům, který je posunut dále do zahrady do pomyslného těžiště pozemku a při pohledu od ulice cloní jeho vstup. Oba objekty jsou obloženy hnědými lícovými pásky, které doplňují dřevěná okna, dřevěné podhledy markýz a šedé oplechování.

Uspořádáním místností v domě bylo dosaženo optimálního sladění přání klienta, orientace vůči světovým stranám a hodnocení sektorů domu dle Feng Shui.

Do rodinného domu se vstupuje ze zastřešeného prostoru v západní fasádě. Na vstupní prostory navazuje šatna a toaleta. Schodišťová hala je dvoupodlažní, stejně jako jídelna, která na ni navazuje. Jídelna je propojená s kuchyní. Jídelna a hala plynule přechází do obývacího pokoje s krbem a zimní zahradou. Zimní zahrada a schodišťová hala budou prosvětleny střešními světlíky. Apartmán rodičů je přístupný z haly a skládá se z šatny, ložnice a koupelny.

Z podesty schodiště je přístupná herna, která navazuje na schodišťovou halu na úrovni druhého nadzemního podlaží. Z galerie se pak vchází do pracovny a dvou dětských pokojů, které mají vlastní koupelny.

 

investor: soukromá osoba architektonický návrh: Ing. arch. Michal Rosa
stupeň PD: architektonická studie interiéry: - AR: -
datum PD: 2019 realizace: - ST: - PBŘ: - EL: -
vizualizace: Ing. arch. Jan Pajurek   ZT, UT, VZD, plyn, inženýrské sítě: -